Mulai Hari Ini Jangan Terburu-buru jumpa doktor jika anda Sakit !!! Bergini Caranya.Bacalah!!

Kongsikan di
Apabila anda mengalami sakit, janganlah cepat-cepat ke doktor. Semua arahannya memang ada di telapak tangan. Dengan mencari titik organ yang sakit di telapak tangan dan kerjakan penyembuhan sendiri.
tanda2 tangan
Caranya:
• Tekan titik organ mana yang sakit didalam tubuh dengan ibu jari, selama 5 saat.
• Bebaskan ibu jari anda – 3 saat.
• Lalu tekan lagi. Ulangi ini selama beberapa minit.
• Apabila merasa sakit yang berterusan, urut sekurang-kurangnya sekali satu hari. Sesudah satu minggu anda bakal terasa jauh tambah baik.
7 BAHAGIAN ANGGOTA TUBUH YANG NYAMAN diurut KETIKA SAKIT:
1. Pelipis Dekat Mata 5-7 saat, lepaskan perlahan
2. Di Pada Ibu Jari Dan Jari Telunjuk
Ruangan ini bila diurut dapat menolong anda yang alami sakit leher. Cuba urut selama 2 minit dengan gerakan yang lembut serta semakin sengit. Sungguh tidak terduga ya, ruang tubuh yang jauh dapat saling bersambung
3. Tulang di Pergelangan Kaki
Bila anda alami sakit punggung bawah, sakit pinggul dan pinggang, anda boleh mengurut di pergelangan
Kaki, terutama di bahagian tulang yang besar. Mungkin saja terdengar aneh, tetapi perlahan anda bakal rasakan otot lebih santai dan selesa.
4. Mata Ketiga
Kata orang, mata ketiga ini ada di pangkal hidung dekat kening. Dengan mengurut ruangan ini, anda boleh meredakan mata yang penat. Langkahnya yaitu dengan mengurut lembut ruang ini.
Kerjakan sebahagian tekanan biasa selama 1 minit. Mendekati sebahagian tekanan akhir, tutup mata anda. Tekan selama 9 kali, pada tekanan ke 10, tekan agak lama, lalu lepas perlahan-lahan.
5. Sayap di Punggung
Di belakang kita ada tulang yang menonjol seperti sayap, mengurut ruang di sekitar sana memang boleh merasa selesa. Tahukah anda, urutan ini dapat menolong meredakan permasalahan keletihan leher, kepala, nyeri yang nampak di pa *** 4ra bahkan juga permasalahan pernafasan.
6. Telapak Kaki
Di bahagian telapak kaki, ada banyak sekali titik akutekanan yang selesa dan kadang-kadang menyakitkan untuk diurut. Memakai ibu jari untuk mengurut bahagian tengah telapak kaki dapat membantu anda menangani permasalahan pencernaan.
7. Punggung dan Telapak Tangan
Masa alami kesakitan m3n5 ** uasi yang tidak melilit akan tetapi cukup mengganggu, cubalah urut sisi tengah punggung telapak tangan dan sisi dalam telapaknya.
SUMBER: www.duniapos.blogspot.co.id
loading...

1 Response to "Mulai Hari Ini Jangan Terburu-buru jumpa doktor jika anda Sakit !!! Bergini Caranya.Bacalah!!"