7 Zikir Mudah Menjemput Rezeki, kalau diamalkan anda akan terkejut Rezeki datang tak pernah HABIS !!

Kongsikan di
Gambar Hiasan

1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah –Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At- Tabrani)

2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin 

Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).

3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi Subhanallahil adziim 

Dari setiap Kalimat itu seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat yang Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu. (HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)

4. Membaca Surat Al-IKHLAS:

Barangsiapa membaca Surat AlIkhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan Menghilangkan Kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya (HR. AtTabrani)

5. Membaca Surat Al-WAQIA’AH :

Barangsiapa membaca surat Al-Waqiaah setiap malam…maka TIDAK akan diTimpa Kesempitan Hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam Syu’ab Al-Iman)

6. Memperbanyak SELAWAT KEATAS NABI : 

Dari Umar bin Khaththab dari Nabi Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda bersabda: Barangsiapa Berselawat kepadaku satu kali Selawat maka ALLAH akan membalas sepuluh kali Selawat dan Mengangkatnya Sepuluh DARJAT. (Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul)

7. Melazimkan BERISTIGHAFAR : 

Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu Dawud dan Ibnu Majjah)

Doa Menjemput Rezeki

Ya ALLAH berikanlah kami Rezeki yang Luas… yang Halal lagi Baik tanpa Memberatkan
kami….Jika Rezki kami ada diLangit maka Turunkanlah.

Jika ada diBumi maka Keluarkanlah. Jika jauh maka Dekatkanlah.
Jika Dekat maka Mudahkan lah.
Jika sedikit maka Banyakanlah.
Jika banyak maka BERKATI LAH agar kami dapat menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN & KEDHAIFAN.

YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami…Aamiiin
YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.
Semoga ALLAH Mengabulkan Do’a kita.
Semoga Bermanfaat. In shaa ALLAH.....

Kemampuan setiap orang beramal adalah berbeza. Saranan saya, kalau tidak mampu beramal semua cuba amalkan satu persatu.

Biar sedikit tetapi istiqamah.

Jangan lupa berdoa kepada Allah SWT agar diberi kemampuan untuk beramal.

Kalau tidak mampu beramal semua jangan tinggal semua, nanti kita yang rugi.
loading...

5 Responses to "7 Zikir Mudah Menjemput Rezeki, kalau diamalkan anda akan terkejut Rezeki datang tak pernah HABIS !!"

 1. Ustaz saya tidak menolak ayayt2 quran Apa yang yang saya pelik ustaz mengajar orang2 Melayu mengejar sesuatu yang ganjil.Orang Melayu percaya sebab kamu ustaz.Rezeki akan datang melimpah dengan mengamalkan membaca ayat2 tersebut.Mat salih satu ayat depa tak baca,depa belajar bersungguh2 d bidang teknoloji.Education is my future getting rich is my achievement.Melayu mana ada usha ustaz.maka baca lah doa2, kaya lah kamu.Melayu ada macam2 doa.Tapi Melayu masih bodoh.Kita tak pandai d bidang teknoloji,architect,infrustructures,engineer,macam2 lagi.

  ReplyDelete
 2. Salam Rahman Abas, Inti yang tersurat adalah zikir2 itu. Inti yang tersirat adalah maksud zikir2 itu. It's just for self motivation, if you do get any achievement. We often said, "I got succeed in this because of i read a book every night". We never see god in our achievement. Always credit our-self. But, try to think who give you the time for you? and u can read that book every night? the meaning of the 1st zikir is ---> "No power nor might except God". God want us to be humble an also the ustaz want us to understand the zikir not just said it everyday without knowledge. sorry if this too much. Am I too deep? or everyone else tooo shallow? Salam

  ReplyDelete
 3. Allah nk kita sentiasa beringat yg segala rezeki dtg drNYA..dgn amalan zikir, rezeki kita bertambah berkat even sikit atau byk..usaha tetap usaha tp jgn lupakan NYA

  ReplyDelete
 4. Allah nk kita sentiasa beringat yg segala rezeki dtg drNYA..dgn amalan zikir, rezeki kita bertambah berkat even sikit atau byk..usaha tetap usaha tp jgn lupakan NYA

  ReplyDelete