Orang Darah O Wajib Baca! Inilah Titik Kelemahan Orang Berdarah O Sila Ambil Tahu..Sila Elakkan Minum Kopi, Ini Sebabnya! Kongsikan..

Kongsikan di
Image result for ORANG DARAH O WAJIB BACA!Orang-orang dengan golongan darah O adalah orang yang istimewa, kerana mereka boleh mendonorkan darahnya kepada semua golongan darah lain, namun orang-orang dengan golongan darah O cuma boleh menerima darah dari sesama golongannya.
Orang-orang bergolongan darah O, senantiasa kelihatan menonjol diantara yang lain. Mereka mempunyai jiwa kepemimpinan, proaktif, bertenaga serta mempunyai kemampuan untuk selalu terus fokus. Mereka juga cenderung sangatlah kuat serta produktif.
Di Jepun, orang-orang bergolongan darah O senantiasa dikaitkan dengan jenis ciri-ciri tertentu. Waktu lakukan temuduga kerja, penemuduga sering menanyakan apa golongan darah mereka.
Orang-orang dengan kumpulan darah O digambarkan sebagai orang yang bertanggung jawab, komited, terancang, fokus, teliti serta praktikal. Mereka juga diakui lebih pintar serta lebih baik dari pakar logik. Hal semacam ini kerana nenek moyang mereka iaitu seorang pemburu, yang sentiasa tepat dalam menganggarkan serta mengamati persekitaran sekitar untuk dapat bertahan hidup.
Lalu, apakah orang-orang yang mempunyai golongan darah O mempunyai kelemahan? Ya, sudah pasti ada, kerana tidak ada manusia yang sempurna didunia ini. Orang bergolongan darah O lebih terdedah pada penyakit tertentu, seperti ulu hati, disfungsi tiroid, rendahnya tahap hormon tiroid serta kekurangan iodin. Disfungsi tersebut boleh menyebabkan kesan sampingan, seperti kelebihan berat badan serta pengekalan air.
Ketika sedang stres mereka boleh sangatlah marah, jadi hiperaktif serta impulsif. Pola makan yang buruk, kurang olahraga, lakukan kebiasaan tak sihat serta kecenderungan untuk stres bikin mereka rawan semulajadi sistem metabolik yang berbahaya, seperti rintangan insulin, melambatkan kesibukan kelenjar tiroid serta obesiti.
Image result for darah o
Mereka juga mempunyai tahap lebih tinggi asid gastrik di banding golongan darah yang lain, mempunyai keadaan perut yang sensitif serta terdedah menderita ulser.
Orang-orang dengan kumpulan darah O, mesti elakkan cafein serta alkohol. Cafein sangatlah berbahaya untuk mereka kerana boleh meningkatkan adrenalin, yang memanglah telah tinggi pada orang-orang bergolongan darah itu. Orang-orang bergolongan darah O disyorkan untuk melakukan aktiviti fizikal, sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu.
Sumber: Cuisine and Health & teabeng
Anda Berdarah O? Sila Elakkan Minum Kopi, Ini Sebabnya!
Darah jenis O merupakan darah yang jarang dimiliki oleh manusia. Diketahui juga, pemilik darah 0 adalah pemilik darah universal kerana boleh menderma kepada semua jenis darah yang lain.
Orang berdarah O biasanya merupakan individu yang impulsif dan hiperaktif. Dan disebabkan itu pemilik darah O harus menjauhi kafein kerana kandungan semulajadi pemangkin adrenalin yang terdapat di dalam kafein.
Ini kerana darah O sudah mempunyai hormon adrenalin dan tidak memerlukan pemangkin untuk menaikan hormon tersebut kerana dikhuatiri menyebabkan kerosakan.
Kepada yang memiliki darah O, kalau rasa tak boleh nak berhenti terus boleh sahaja kurangkan pengambilan kopi. Jika dahulunya 3 kali sehari, cuba kurangkan kepada 1 kali sehari sahaja.
Sumber : sinar.FM

loading...

0 Response to "Orang Darah O Wajib Baca! Inilah Titik Kelemahan Orang Berdarah O Sila Ambil Tahu..Sila Elakkan Minum Kopi, Ini Sebabnya! Kongsikan.."

Post a Comment