PENTING ! Jika Berikan Nama Pada Anak, Jangan Berikan 7 Nama Ini Kerana 7 Nama Anak Ini Sering Diganggu Jin

Kongsikan di
Related imageUmumnya dalam pemberian nama anak kita tidak sadar bila beberapa nama yang di dapatkan terkadang yaitu nama yang juga digunakan oleh jin, seperti oleh ustadz Sharhan dalam cuplikan ceramahnya. 
Pada beberapa nama umum yang dikenal pasti dipakai oleh jin yaitu seperti : 
Balqis
Kistina/Qistina
Najwa
Zakuan
Batrisha
Erisha
Mazda
Ustaz Sharhan ada pula beri tahu apabila dah untuk beberapa nama seperti ini perlukah untuk pergi jabatan pendaftaran untuk ganti nama? tidak sesungguhnya, hanya ganti langkah panggilan nama itu. Contoh apabila nama Siti Najwa, panggil saja nama Siti.. janganlah panggil Najwa.
Ustaz Sharhan terangkan, nama seperti di atas memanglah mempunyai maksud yang baik/maksud yang indah, cuma dalam perubatan Islam beberapa nama ini sering dipakai oleh jin. – Wallahua’lam
*) Catatan : Beberapa nama ini berdasarkan pada kajian dan pengalaman Ustaz Sharhan dalam mengatur kes dalam Perubatan Islam.
Ramai yang menanyakan apakah benar kenyataan tentang beberapa nama anak jin itu? sebab tidak ada dalam Al-Quran dan Hadis.. Meh dengar apa ustaz Azhar Idrus jawab.
Memang tidak ada dalam Al-Quran, tetapi sebagai pengamal perubatan Islam (Ustaz Sharhan) dia lebih tahu kerana dia orang yang selalu mempunyai masalah dengan jin, mungkin kenyataan beliau benar sebab kita tidak ada pengetahuan berkaitan ini.. beliau lebih arif mengenainya, jadi kita perlulah menghormati pendangan beliau selalu pengamal perubatan Islam.
Menurut pandangan Ustaz Sharhan lagi kurang lebih 60%-70% orang yang datang berubat terser4ng penyakit misteri yaitu bernama seperti diatas.
Kesimpulannya, tidak harus meyakini nama seperti ini tidak baik, tetapi mungkin saja benar pandangan pangamal perubatan Islam kerana mereka lebih tahu berkaitan dengan jin. wallahua’lam
Sumber : nizarazu. com
loading...

0 Response to "PENTING ! Jika Berikan Nama Pada Anak, Jangan Berikan 7 Nama Ini Kerana 7 Nama Anak Ini Sering Diganggu Jin"

Post a Comment